Wat doet een budgetcoach?

De budgetcoach helpt mensen om orde te scheppen in hun financiële situatie, laat zien waar het mis gaat en coacht mensen op gedragsverandering en leert mensen om de juiste keuzes te maken. Doordat er inzicht en overzicht wordt geschept in de financiële situatie, wordt er duidelijk zichtbaar gemaakt waar de onbalans zit, dus waar het mis gaat.

Als budgetcoach werk ik preventief en ondersteun ik u om uw financiële zaken weer op orde te krijgen en te houden als u de grip op uw financiën bent kwijtgeraakt om wat voor reden dan ook.

Wilt u grip krijgen en houden op de balans tussen inkomsten en uitgaven maar lukt dit niet zelfstandig? Dan ben ik graag uw (tijdelijke) steun en toeverlaat om uw financiële huishouding weer op orde te krijgen.
Het doel is dat er voor u weer een balans komt tussen inkomsten en uitgaven en u zelfstandig de financiële huishouding kan uitvoeren.
Als er weer balans, controle en rust is in de financiële situatie dan komt er weer ruimte in uw hoofd voor andere leuke bezigheden.
 

Voor wie is budgetcoaching:

Ik begeleid niet alleen mensen die het financieel moeilijk hebben, maar ook bijvoorbeeld:
Mensen die tijdelijke hulp nodig hebben vanwege verblijf in een ziekenhuis, revalidatiecentrum of buitenland.

Senioren die de huidige ontwikkelingen niet meer kunnen bijbenen en bijvoorbeeld hulp kunnen gebruiken bij het regelen van hun financiële zaken via internet.

Als uw partner altijd de financiële zaken regelde en u er nu alleen voor staat en u ziet, door deze emotionele gebeurtenis, door de bomen het bos niet meer. Zo zal er ook op financieel gebied het een en ander gaan veranderen. Vaak vindt er een inkomensdaling plaats. Er moet dus juist nu, in deze moeilijke situatie, van alles aangepast en geregeld worden. Eigenlijk wil je daar helemaal niet mee bezig zijn. Maar als je nu het zicht op je financiën laat verslappen kan dat over een tijdje financiële gevolgen hebben.

Jongeren die het lastig vinden om hun financiën inzichtelijk te krijgen en te behouden.

Ik bied ook hulp aan mensen om eenmalig hun administratie op orde te brengen.

Ik werk ook voor werkgevers, omdat werkgevers ook steeds vaker te maken krijgen met werknemers die financiële problemen hebben wat o.a kan leiden tot stress, ziekteverzuim, loonbeslag, fraude en diefstal.
Budgetcoaching kan hierin een belangrijke ondersteuning bieden met als belangrijke voorwaarden dat de samenwerking gebaseerd is op vertrouwen, respect, integriteit en persoonlijk contact. Het doel is dat u uiteindelijk zelfstandig uw financiële huishouden kan uitvoeren.